Určitě vyzkoušejte, mňam!
Budeme potřebovat na cca 6 porcí:
- 2 menší brokolice
- 250 ml kokosového mléka
- nerafinovaný olej
- 4 střední brambory
- (2 stroužky česneku)
- 2 střední cibule
- 1 plná lžička kurkumy
- 2 lžíce sypaného zeleninového vývaru
Postup:
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené, oloupané, brambory a kurkumu. Ještě pár minut opékáme a mícháme, aby se nám to nepřipálilo. Potom zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninový vývar a vaříme přibližně 10 minut. Poté přisypeme na růžičky rozebranou brokolici a povaříme dalších 8 minut. Omáčku rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem, zalijeme kokosovým mlékem a můžeme přidat prolisovaný česnek. Už jen chvilku prohřejeme. Podáváme s celozrnnými těstovinami a tofu krutony.
Tato omáčka je opravdu výborná. Když přidáte více vody, můžete z ní mít i polévku (krém) a podávat s chlebovými krutony. Tak určitě vyzkoušejte, mňam!
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte