Čočková sekaná
Červenou čočku si uvaříme ve vodě asi 15 minut. Nesmí se rozvařit na kaši. Zcedíme, osolíme a necháme zchládnout. Poté přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel, česnek, majoránku a uzenou papriku. Pokud je potřeba zahustit přidáme celozrnnou mouku nebo pomixované ovesné vločky. Vložíme do vymazané formy (nebo použijeme pečící papír) a pečeme v troubě dokud se nám nevytvoří krusta. Podáváme se šťouchanými brambory s petrželkou. Směs můžeme obměňovat dle fantazie, můžeme ji udělat i z klasické čočky.
Další články ze série: Obědy
- Řepné karbanátky
- Bramboráky se zeleninovou směsí
- "Boloňské špagety"
- Čínská zeleninová směs s tempehem
- Houbové smetanové rizoto
- Kari těstoviny s mrkví a čínským zelím
- Červená čočka s pečenými bramborami
- Letní zeleninový salát
- Čočková sekaná
- Kynuté knedlíky s ovocem
- Pohanka se zelím a tempehem
- Čína
- Vege svíčková
- Kapustové karbanátky
- Zeleninový salát s pohankou
- Smetanový listový špenát
- Pohanka se zeleninovou směsí
- Bramborové knedlíky s cuketovým zelím
- Burgery z červené čočky
- Brokolicová omáčka s kokosovým mlékem a celozrnné těstoviny
- Cizrna na paprice
- "Medové" červené zelí
- Čočka na kyselo
- Gulášek
Komentujte